Værd at vide

Det kan være svært at købe smykker. Hvad skal jeg se efter? Hvad bør jeg vide? De fleste kan fornemme, hvad der klæder dem bedst – skulle dette ikke være tilfældet, vil du vi altid være klar med råd. Prisen kan man også forholde sig til, men hvad med kvaliteten? Denne beskrivelse skal forsøge at forklare dig om nogle af de mange spændende områder inden for smykkefaget. Du bliver ikke ekspert – det skal vi gerne være – men du forstår forhåbentlig en række detaljer langt bedre. Hvad er guld? Hvad er perler? Hvad er carat? Vi forsøger her at give svaret på en række ting, der kunne være væsentligt, når du skal “smykke dig smuk”. Vigtigst er det naturligvis at smykket er “lige dig” eller “lige til den, du holder mest af”, men lidt viden om kvalitet og behandling, kan forhåbentlig gøre dit smykkekøb til en endnu større oplevelse.

 

Klassiske eller moderne?

Vaerksted_3057Et unika-smykke er, som ordet antyder, forarbejdet helt specielt og ofte til den individuelle kunde

Når vi skal koncentrere os om at lave et individuelt smykke, koster det mange arbejdstimer. Det gode håndværk kan så også fornemmes – der er ofte kælet for detaljer både ved forarbejdning og ved finish.

Resultatet vil være din glæde over vores håndværk eller din glæde over dit helt eget smykke forarbejdet i samarbejde med os – måske indeholder smykket sten du har arvet, eller sten du har købt eller fået ved en helt speciel lejlighed – det bliver dit “klenodie”. I de industrielt fremstillede smykker, er der et meget stort udbud. Industrielt forarbejdede smykker kan også være af fin håndværksmæssig kvalitet, og ved hjælp af vore leverandører, sørger guldsmeden for at kunne fremvise et varieret udvalg til hele familien. Vi mener, det er væsentligt både at repræsentere de moderigtige smykker og de klassiske, ligesom det er vigtigt at kvalitet og pris nøje hænger sammen.